foto_maria_stella.jpgMaria Grazia Stella

geboren in 1966 in Syracusa (Sicilie, Italie) is een autodidactische schilderes, die al sinds haar jeugd graag tekent.

Later volgde zij schildercursussen in Geneve (Zwitserland), in Annemasse (Frankrijk) en sinds 2000 in Den Haag (Nederland). Haar figuratieve stijl wordt bepaald door de keuze van de kleuren en het gebruik van diverse technieken (olieverf, pastel en aquarel). Het dagelijkse leven is haar inspiratiebron. Kunst is voor haar een emotionele stimulans, een impuls die uit zichzelf ontstaat en die een plechtige en misterieuze omvang aanneemt met een schat aan mogelijkheden. Zij is van mening dat wat aan de buitenkant onsamenhangend is, een innerlijk samenhang kan vertonen, want de kunst en ziel gaan in elkaar over en verbeteren elkaar.

Kunst gaat op de vlucht voor voorschriften en staat open voor andere kunst. Volgens Maria is kunst een weerspiegeling van de ziel want door de eenheid van het gehele schilderij vormt zich het kunstwerk. U kunt meer informatie vinden op www.mariastella.nl

Doel van deze cursus
Leren om het dagelijks leven als inspiratiebron te ontdekken en de gevoelens om te zetten in een persoonlijke stijl voor wat betreft het gebruik van kleuren en technieken. Deze manier van tekenen en schilderen wordt geïnspireerd door intuïtie en creativiteit, die ikzelf heb ervaren en aan anderen door wil geven; en door het bij zichzelf ontdekken van verborgen talent die ieder mens in zich heeft.

Cursusduur

september tot juli

dinsdagochtend
10.00 tot 13.00 uur
vrijdagochtend
10.00 uur tot 13.00 uur
zaterdagochtend
10.00 uur tot 13.00 uur

Tarief

€ 55,00 per maand
Betalingen gaan contant in de eerste les van de maand.
U neemt, met stilzwijgende voortzetting, deel per kwartaal met een opzegtermijn van een maand.

Zomerschilderen:

Lestarief per keer: € 17,50

Zaterdagochtend 10.00 uur tot 13.00 uur
Maand juli: 7,14, 21 en 28
Maand augustus: 18 en 25

 

Nu inschrijven